Rundvlees in de Airfryer – kan dat?

Rundvlees uit de airfryer, ik heb me rot gezocht op het internet! Kan rundvlees in de Airfryer? Nergens kon ik wat vinden daarover, wel veel vragen over hoe dat moet en of het kan.

Toen dacht ik Fuck it: Gewoon uitproberen man:) En dat heb ik dus gedaan, wat het eindresultaat is lees je verder in het artikel.

Benodigheden:

  • Een Airfryer:
  • Runder/riblap
  • kruiden naar wens
  • Stroom
  • Vertrouwen

Ik ben dus even naar Coop geweest om een runderlapje te halen, het is een runderriblap geworden:) Deze runderlap weegt 450G, een beste lap dus:) Goed! Ik kruid de lap eerst met chilikruiden en eigenmaakte rolladekruiden (heerlijk gebruik bijna overal voor) rondom. Ik verwarm de Airfryer voor op 200 graden.

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Goed veel kruiden gebruiken

Ik gebruik hiervoor een Airfryer gekocht bij de Action (prima ding) voor weinig, deze Airfryer werkt net zo goed als de Philips Airfryer die veel duurder is. Alleen is de Philips Airfryer xxl wel wat groter en perfect dus voor de grotere lappen:) Goed de Airfryer opwarmen naar 200 graden

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Airfryer van de Action

Vet de bodem of het rooster in met olijfolie, of welke olie je voor handen hebt, ik zou geen motorolie gebruiken trouwens:) Flikker de dikke lap in de Airfryer en zet de timer op 15 min op 200 graden, 15 min later PING:) De runderlap ziet er dan zo uit!

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Mooi bruin man

Kijk1 Dat gaat de goede kant op haha, mooi man. Goed! Tong weer naar binnen en flikker de runderlap maar weer in de Airfryer. Zet hem nu op het standje 150 graden en de timer op 30 min.

Wachten duurt lang lalalala, 30 min later PING. Als de donder naar je Airfryer toe en gaan kijken:) Ik zag toen dit!

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Niet gek toch?

Nou? Niet gek toch haha, nee vindt ik niet! Tis natuurlijk een probeerfase met een runderlappie in de Airfryer. Goed! We zijn nu even denken, 45 min verder. De runderlap heeft 15min op 200 graden gestaan en 30min op 150 graden.

En nu? Wat gaan we nu doen? Ik zou zeggen, pak je favoriete saus erbij en ga aan tafel! Ja! Echt waar na 45min is die klaar om te eten! Ik heb het mes erdoor gehaald en bekijk het eindresultaat.

En om heel eerlijk te zijn was die zelfs iets droog nog! Dus dat betekent hij hoeft er helemaal niet zolang in! Ik zou zelfs de 15min op 200 graden gaan vervangen voor 15min op 180 graden, maar ik hoor graag reacties van iemand die het gaat proberen!

5 reacties

  1. Was heerlijk, maik we hebben zo wat gegeten met gebakken aardappeltjes, de rest in stukjes sudderen in juspan met siepels en hatchee kruiden(uien hi.hi)met rode kool en blokjes aardappels, wat over is vries ik in voor één luie weekend succes allen ,ma ik volgen is top recepten liefs ANJA.

    • Hallo Anja, wat leuk om te horen zeg. Ik krijg er trek van, goede combinatie ook:) Ja hachee is heerlijk met verse rode kool en mals rundvlees, heel leuk om je reactie te lezen hoor. Dankjewel, groeten Maik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.