Rundvlees in de stoomoven – Kan dat?

Rundvlees in de stoomoven of dat kan? Zekers zekers kan dat! En nog donders fijn ook, super lekker mals vlees, donders lekker. De meeste onder ons zullen wel de runderlap in de braadpan gooien en 2 uur laten stoven. En natuurlijk kan dat ook prima man, gas niet te hoog zetten met het laten sudderen:)

Ook in de Airfryer kun je een lekkere runderlap bereiden man, kijk hier maar even! In de Airfryer hoeft het lang niet zo lang te garen (stoven). Dus geen 2 uur stoven maar veel korter, ongeveer 3 kwartier. Ook donders mooi werk hoor:)

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?

Maar goed, we gaan het nu hebben over rundvlees in de stoomoven en dat het donders lekker is:) Vooral als je de juiste marinade en kruiden gebruikt, maar daarover later meer en wordt uitgebreid verteld welke kruiden erin zitten en welke marinade ervoor wordt gebruikt.

  • Benodigdheden:
  • Runderriblap
  • Conimex Ketjap Manis
  • Go-Tan Sweet chili saus
  • Vleeskruiden
  • glazen schaal met deksel
  • Stoomoven:)
Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?

Kruiden runder-riblap

Goed, ik naar de Coop om een runderriblappie op te halen en de chilisaus die op was:) Ketjap Manis saus genoeg in huis. Ik heb een runderriblap van net geen 500 gram in huis gehaald, eerst natuurlijk flink kruiden met mijn eigengemaakte vleeskruiden. Deze zijn trouwens te koop:) Anders kruiden naar smaak met peper en zout, pak een schaal en giet een flinke scheut Ketjap Manis erin, pak vervolgens de chilisaus en ook hiervan een flinke scheut.

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?
runderriblap gekruid

Eigenlijk ligt het er een beetje aan hoe groot je schaal is, ik gebruik een ronde schaal waar de runderlap net in past, dus een flinke scheut van beide sauzen is dan genoeg. Gebruik je een grote schaal dan is er iets meer nodig als een scheut. Eigenlijk moet je wel een schaal hebben met deksel om de runderriblap goed te kunnen bakken en stoven. Ik gebruik deze ovenschalen die ik al in jaren in bezit heb.

Deze ovenschalen van het merk Pyrex zijn donders fijne schalen en gaan erg lang mee, ideaal dus om veel vlees mee te stoven of te bakken, naja iets anders ken natuurlijk ook:) Nou een lekkere ovenschotel is ook prima te eten hoor, je kunt eigenlijk heel veel dingen bereiden in zon, er is een receptenboekje van die bij Bol.com te koop is wat zon ding allemaal kan.

Goed! De sauzen zijn nu gemengd in de ovenschaal, giet er nu een scheutje water bij. Niet teveel water want dan proef je de kruiden niet meer. Het moet eruit zien als een soort sju, een klein laagje onderin de pan en dus nu in de ovenschaal:)

Schuif de schaal in de stoomoven en met mijn Siemens stoomoven klik je eerst op menu, dan op gerechten/vlees/rundvlees/gestoofd rundvlees en vervolgens kan je kiezen hoeveel gram je wilt stoven. En dan is het eigenlijk niet meer dan een koel biertje opentrekken en wachten:)

Na een uurtje ongeveer even je biertje neer zetten en de schaal uit de oven halen om het lappie ff te draaien en de marinade eroverheen scheppen, dan rap weer de oven in en bier drinken:)

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?

Het eindresultaat mag er zijn hoor, heerlijk mals gekruid rundvlees. Ik had al een mes gepakt maar toen mijn vork erin ging viel het vlees al bijna uit elkaar zo mals. I LOVE IT:) Pak je biertje er weer bij en ga genieten van dit heerlijk stukkie vlees man:) Tot gauw man, tjooooo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.