kruidige goulash soep met rundvlees

Hallo luitjes, fijn dat jullie er weer zijn. Dit keer staat er kruidige goulash soep met rundvlees op het menu. Ik sta er al een tijdje tegenaan te hikken om het te maken maar nooit geen zin gehad. Heb eerst mijn geweldige lekkere snert met bacon gemaakt. Die is ook donders lekker, maak die ook maar een keer aanrader! 

Check of de rest van mijn gerechten, zelf vond ik de kruidige rundergehaktballetjes in de airfryer een topper. Erg lekker bij een biertje ook:)

Maar goed vandaag goulash soep met rundvlees, Donders lekker. Er bestaan wel honderden recepten over goulashsoep, maar zelf houd ik wel van kruidige soep. Goed genoeg geluld, wat moet je in het boodschappenmandje smijten? Check IT dude.

kruidige goulash soep met rundvlees
Wat je nodig hebt man

Ingredients

  • Olijfolie

  • Bloem

  • 3 vastkokende aardappels

  • 2 grote uien

  • Verse peterselie

  • Blikje tomatenpuree 70g

  • 2 laurierblaadjes

  • Runderlap 400g

  • 2 rode paprika’s

  • 2 runderbouillonblokjes

  • Karwijzaad

  • Paprikapoeder

  • Peper/zout

Begin met de runderlap in kleine stukjes te snijden van ongeveer 2 cm, komt niet zo heel secuur hoor, het liefst nog kleiner. Smeer de stukjes rundvlees in met bloem en doe er dan peper en zout over. Zelf kies ik voor mijn eigen gemaakte rollade kruiden waarin ook kruidnagel zit.

kruidige goulash soep met rundvlees
Runderlap in kleine stukjes snijden

Je kunt de kruiden bij mij gewoon kopen, of je smijt er ook iets kruidnagel in, zodat de soep lekker kruidig wordt. Pak een wok doe daar wat olijfolie in, bak de stukjes rundvlees een paar minuutjes aan. Dan op een bord flikkeren. 

Snipper de uien in kleine stukjes, gooi wat olijfolie in de wok en bak de uien iets aan, nu is het blikje tomatenpuree aan de beurt en de kruiden karwijzaad en paprikapoeder. Bak alles samen iets aan en dan van het gas af. Pak eerst ff een biertje:)

Maak je bouillon aan met een liter water, dus twee bouillonblokjes met een liter water mengen. Laat het koken en zorg ervoor dat het bouillonpoeder goed gemengd is met het water. Zet het gas op de laagste stand, laat het even een minuutje zo staan.

Knikker nu de rundvlees stukjes erin en de uien mix. Vergeet de twee laurierblaadjes niet. Deksel erop en 2 uur wachten. In de tussentijd kun je wel een kiste bier leegdrinken:) vergeet niet af en toe te roeren.

Schil nu de aardappelen en snij ze in kleine blokjes, ook de paprika snijden in kleine blokjes. Voeg een half uur voor de eindtijd de aardappelen en de paprika bij de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.

2 reacties

Geef een reactie