Chinese bami maken

Soms heb je zo’n dag dat je denkt van, wat zou ik nu vanavond eens gaan eten. Nou die dag heb ik vandaag:) Normaal gesproken is het altijd zaterdag patatdag:) Nee vandaag geen zin in. Dochers heeft vandaag logeetjes en die willen pizza eten, ben ik normaal ook niet vies van maar, vandaag geen zin in haha.

Ik kreeg ineens het idee van om chinese bami zelf te gaan maken, why nut:) Tuulk! gaan we doen ook, ff naar Coop toe boodschappies halen hoppa. Check onderstaande lijst voor wat je mot halen in de supermarkt.

Ingrediënten (recept voor 4 personen – Kooktijd ong 30 min)

Chinese bami maken
Ingrediënten
  • 1 Pak Honig mie nestjes (500 gr)
  • 150 gr. Baconreepjes
  • 150 gr. Hamreepjes
  • 1 dikke prei
  • 400 gr. Bami/nasi groenten
  • 1 teen knoflook
  • 2
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Oke, lets begin:) Kook eerst de bami zoals het hoort:) Snij de prei, uien en de knoflook in fijne stukkies. Of gebruik hiervoor een keukenmachine die alles makkelijk voor je fijn snijd. Die noemen ze ook wel een foodprocessor.

Chinese bami maken
Kenwood keukenmachine

Ook de bak met bami/nasi groente gooi ik in de keukenmachine. Hoe fijner de groente gesneden wordt, hoe beter het aan de bami blijft zitten. Pak een fijne wokpan en flikker de bak met groente erin ook de uien, prei en knoflook. Natuurlijk wel eerst olijfolie erin doen:)

Bak de zooi even lekker goed aan, 1 min ongeveer. Nu is het de beurt voor de ham en bacon, bak deze even in een aparte pan ook met olijfolie, bak nu alles even fijn aan, ong ⅔ min.Gewoon gezond verstand gebruiken:)

Chinese bami maken
Apart opbakken

Pak nu even een soepkom of een bakkie waarin je de eieren kunt kloppen. als de groente mooi zacht zijn gooi je de eieren erbij. Nog even iets aanbakken ong 1 min. Inmiddels al een mooi prakkie gemaakt? Heerlijk man:) Vanaf nu niet meer nadenken maar alles bij elkaar in gooien, dus de gekookte bami bij je mengsel in gooien en goed roeren zodat op elk bamisprietje het mengsel zit.

Chinese bami maken
Het eindresultaat

Voor wie van kruidige bami houd kan er wat peper of chili kruiden aan toe voegen. Een scheutje ketjapmanis saus is ook erg lekker erbij. Aan tafelllllll! Eet smakelijk en de groeten.

Geef een reactie