Chinese bami (updated) met salami en gehakt – Lekker man

Soms heb je zo’n dag dat je denkt van, wat zou ik nu vanavond eens gaan eten. Nou die dag heb ik vandaag:) Normaal gesproken is het altijd zaterdag patatdag:) Nee vandaag geen zin in. Dochters heeft vandaag logeetjes en die willen pizza eten, ben ik normaal ook niet vies van maar, vandaag geen zin in haha.

Ik kreeg ineens het idee van om Chinese bami zelf te gaan maken, why nut:) Tuulk! gaan we doen ook, ff naar Coop toe boodschappies halen hoppa. Check onderstaande lijst voor wat je mot halen in de supermarkt.

Ingrediënten (recept voor 4 personen – Kooktijd ong 30 min)

Chinese bami maken
Ingrediënten (Bijgevoegde producten staan niet op foto)
  • 1 Pak Honig mie nestjes (500 gr)
  • 150 gr. Baconreepjes
  • 150 gr. Hamreepjes
  • 1 dikke prei
  • 400 gr. Bami/nasi groenten
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje
  • Olijfolie
  • Salami 150 gr
  • Rundergehakt 250 gr
  • 2 Rode paprika

Bereidingswijze

Oke, lets begin:) Snij de prei, uien, paprika en de knoflook in fijne stukkies. Of gebruik hiervoor een keukenmachine die alles makkelijk voor je fijn snijd. Die noemen ze ook wel een foodprocessor. Donders makkelijk ding hoor.

Chinese bami maken
Kenwood keukenmachine

Ook de bak met bami/nasi groente gooi ik in de keukenmachine. Hoe fijner de groente gesneden wordt, hoe beter het aan de bami blijft zitten. Pak een fijne wokpan en flikker de bak met groente erin ook de uien, prei, paprika en knoflook. Natuurlijk wel eerst olijfolie erin doen:)

Bak de zooi even lekker goed aan, 1 min ongeveer. Snij de salami in kleine stukjes. Nu is het de beurt voor de ham, salami, gehakt en bacon, bak deze even in een aparte pan ook met olijfolie, bak nu alles even fijn aan, ong ⅔ min.

Doe er nu wat kruiden overheen zoals peper of chili kruiden, mocht je van scherp houden. Ik gebruik mijn zelfgemaakte vleeskruiden te tevens te koop zijn:) Doe er ook ff een scheutje ketjapmanis saus bij.

Gewoon gezond verstand gebruiken:) Laat de pan met het vlees even in een vergiet zakken om het sap te filteren, dit wil je niet bij door de bami hebben. Wordt het zon tering zooi van man bah.

Chinese bami maken
Apart opbakken

Pak nu even een soepkom of een bakkie waarin je de eieren kunt kloppen. als de groente mooi zacht zijn gooi je de eieren erbij. Nog even iets aanbakken ong 1 min. De groenten worden nu een soort smeuïge saus door het eimengsel. Houdt het groentemengsel wel warm, anders heb je straks de zooi koud:)

chinese bami met salami en gehakt
Groentesaus

Nu het benodigde water koken met bouillonblokje en kook de bami gaar. Als de bami gaar is goed laten uitlekken, al het overtollige water moet weg.gooi nu het groentemengsel bij de bami in, en goed roeren zodat op elk bamisprietje het mengsel zit. Goed doorgeroerd? Lekker man, pleur nu het vlees erbij en roeren maar pik:) Eet smakelijk en Plop…. Laterssssss

chinese bami met salami en gehakt
Eindresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *